
Urządzenia i Akcesoria
Salsa z pieczonej papryki i śliwek
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
750 g
Składniki
-
czerwone papryki (ok. 600 g), bez gniazd nasiennych, przekrojone na pół3
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki50 g
-
ząbki czosnku2
-
natki pietruszki, świeżej tylko liście10 g
-
śliwek suszonych, bez pestek (patrz wskazówka)50 - 80 g
-
oliwy z oliwek10 g
-
soli¼ - ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
79.2 kcal /
331.5 kJ
Białko
3.3 g
Tłuszcz
3.3 g
Węglowodany
9.8 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Sód
211.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PYSZNE HISTORIE
66 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pasta śródziemnomorska
15 min
Pasta z prażonego słonecznika
10 min
Tapenada z zielonych oliwek
10 min
Dip z suszonych pomidorów
15 min
Tapenada
5 min
Pasta z białej fasoli z suszonymi pomidorami i tymiankiem
10 min
Pasta z pieczarek i słonecznika
30 min
Chutney z czerwonej cebuli
24 godz.
Hummus z suszonymi pomidorami
10 min
Hummus z marchewki
1 godz. 45 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1 godz. 40 min
Pasta z pieczonego bakłażana
1 godz. 50 min