Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 czerwone papryki (ok. 500 g), bez gniazd nasiennych, przekrojone na pół
- 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 2 ząbki czosnku
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 50 - 80 g śliwek suszonych, bez pestek (patrz wskazówka)
- 10 g oliwy z oliwek
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ¼ - ½ łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 3006 kJ / 718 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 100 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 21 g
- Sód
- 1935 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Papryka po włosku
40 min
Pasta z pieczonego kalafiora z parmezanem
1 godz. 10 min
Chutney śliwkowy
1h
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1h 40min
Pasta z białej fasoli z suszonymi pomidorami i tymiankiem
10min
Pasta z białej fasoli z jabłkiem
55 min
Pasta ajvar z papryki i bakłażana
1h 5min
Pasta z pieczonego bakłażana
1 Std. 50 Min
Tapenada
5min
Tapenada z zielonych oliwek
10min
Pasta z pieczarek i słonecznika
30 min
Chutney z czerwonej cebuli
24h