Urządzenia i Akcesoria
Salsa z pieczonej papryki i śliwek
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
750 g
Składniki
-
3 czerwone papryki (ok. 600 g), bez gniazd nasiennych, przekrojone na pół
-
50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
10 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
50 - 80 g śliwek suszonych, bez pestek (patrz wskazówka)
-
10 g oliwy z oliwek
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
211.6 mg
Białko
3.3 g
Kalorie
331.5 kJ /
79.2 kcal
Tłuszcz
3.3 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Węglowodany
9.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PYSZNE HISTORIE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pasta z białej fasoli z suszonymi pomidorami i tymiankiem
10 Min
Chutney z czerwonej cebuli
24 Std.
Tarta z botwinką i serem feta
1 Std. 45 Min
Tatar z fasoli
5 Min
Focaccia z jabłkiem i cebulą
1 Std. 55 Min
Pasta ajvar z papryki i bakłażana
1 Std. 5 Min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1 Std. 40 Min
Dip z zielonymi oliwkami
10 Min
Tapenada z zielonych oliwek
10 Min
Tapenada
5 Min
Pasta z prażonego słonecznika
10 Min
Masło pomidorowo-czosnkowe
10 Min