Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g migdałów, ze skórką
- 270 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao, pokrojonej na kawałki
- 130 g oleju kokosowego, plus ilość do natłuszczenia formy
- 400 g czerwonych buraków, gotowanych, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
- 130 g miodu, płynnego
- 4 jajka
- 25 g kakao naturalnego, niesłodzonego
- 1 szczypta soli
- 60 g mąki kokosowej
- 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżka cukru pudru (opcjonalnie)
- owoce, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 909 kJ / 218 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 10.2 g
- Tłuszcz
- 16.5 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta z komosy ryżowej z serem kozim i karmelizowaną cebulą
1 Std. 50 Min
Krem czekoladowy z awokado
5 Min
Gofry na mące owsianej z bazyliowym twarożkiem
50 Min
Krem czekoladowo-orzechowy z awokado
30 Min
Cytrynowo-kokosowe kulki jaglane
2 Std.
Jaglane batony z migdałami
4 Std. 20 Min
Wegańskie, bezglutenowe krakersy wieloziarniste
3 Std. 30 Min
Brownie fasolowo-daktylowe
2 Std.
Brownie fasolowo-gryczane
1 Std.
Ciasteczka migdałowo-kokosowe z czekoladą (bez cukru)
35 Min
Ciasto czekoladowo-dyniowe na mące gryczanej
2 Std.
Owsiane brownie z mango
1 Std.