
Urządzenia i Akcesoria
Migdałowe brownie z buraka
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
25 kawałków
Składniki
-
migdałów, ze skórką240 g
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki270 g
-
oleju kokosowego plus ilość do natłuszczenia formy130 g
-
czerwonych buraków, gotowanych pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)400 g
-
miodu płynnego130 g
-
jajka4
-
kakao naturalnego, niesłodzonego25 g
-
soli1 szczypta
-
mąki kokosowej60 g
-
proszku do pieczenia1 czubata łyżeczka
-
cukru pudru (opcjonalnie)1 łyżka
-
owoce do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
218 kcal /
909 kJ
Białko
5.3 g
Tłuszcz
16.5 g
Węglowodany
10.2 g
Błonnik
3.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SUPERFOOD
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Ciasto czekoladowo-dyniowe na mące gryczanej
2 godz.
Brownie z mąką z ciecierzycy z sosem z marakui
1 godz.
Wegańska gryczana pizza z konfiturą z czerwonej cebuli i brokułami
1 godz. 55 min
Jaglane batony z migdałami
4 godz. 20 min
Wegańska bezglutenowa tarta ze śliwkami bez pieczenia
3 godz. 30 min
Brownie fasolowo-daktylowe
2 godz.
Ciasto z batatów
1 godz. 50 min
Placki gryczane bez laktozy
35 min
Brownie z czerwonej fasoli
1 godz.
Brownie fasolowo-gryczane
1 godz.
Fit batoniki kokosowo-czekoladowe z kaszy jaglanej
3 godz. 30 min
Owsiane brownie z mango
1 godz.