Urządzenia i Akcesoria
Migdałowe brownie z buraka
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
25 kawałków
Składniki
-
240 g migdałów, ze skórką
-
270 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki
-
130 g oleju kokosowego plus ilość do natłuszczenia formy
-
400 g czerwonych buraków, gotowanych pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
130 g miodu płynnego
-
4 jajka
-
25 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
1 szczypta soli
-
60 g mąki kokosowej
-
1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
-
1 łyżka cukru pudru (opcjonalnie)
-
owoce do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
5.3 g
Kalorie
909 kJ /
218 kcal
Tłuszcz
16.5 g
Błonnik
3.1 g
Węglowodany
10.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SUPERFOOD
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wieloziarniste batony kakaowe
50 min
Wegańska bezglutenowa tarta ze śliwkami bez pieczenia
3 godz. 30 min
Czekoladowo-orzechowa pasta z ciecierzycy (cieciorella)
40 min
Krakersy z komosy ryżowej i chia
35 min
Ciasteczka marchewkowe z komosą ryżową
1 godz.
Marchewkowe kulki energetyczne
15 min
Wegańska gryczana pizza z konfiturą z czerwonej cebuli i brokułami
1 godz. 55 min
Jaglane batony z migdałami
4 godz. 20 min
Kulki energetyczne z kaszy jaglanej
55 min
Brownie fasolowo-daktylowe
2 godz.
Niskowęglowodanowe podpłomyki z Trio Seeds i nasionami chia
50 min
Fit batoniki kokosowo-czekoladowe z kaszy jaglanej
3 godz. 30 min