Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g ziaren orkiszu
- 115 g cukru
- 125 g masła, niesolonego, zimnego, pokrojonego na kawałki
- 25 g wody, zimnej
- 1 szczypta soli
- 500 g rabarbaru, pokrojonego na 1-2 cm kawałki
- 20 g skrobi ziemniaczanej
- 1 łyżka bułki tartej
- 1 jajko, roztrzepane, do posmarowania brzegów ciasta
- 2 - 3 łyżki migdałów, w płatkach
- 1 łyżka cukru pudru
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 960 kJ / 229 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 29.9 g
- Tłuszcz
- 10.7 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mus rabarbarowy
55min
Tarta z botwinką i serem feta
1h 45 min.
Tarta z rabarbarem i bezą
2h 20min
Galette z borówkami
1 Std. 25 Min
Rabarbar pod kruszonką
55min
Rabarbarowe ślimaczki
2 godz.
Ślimaczki z makiem i żurawiną
2 godz. 10 min
Focaccia z pomidorkami i oliwkami
2 godz.
Szybkie ciasto ze śliwkami
1 godz. 10 min
Muffinki z jabłkiem i daktylami (bez cukru)
45min
Muffinki śniadaniowe z jabłkami i orzechami
45min
Jabłka pod kruszonką
55min