Urządzenia i Akcesoria
Orkiszowa galette z rabarbarem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
12 porcji
Składniki
-
240 g ziaren orkiszu
-
115 g cukru
-
125 g masła, niesolonego zimnego, pokrojonego na kawałki
-
25 g wody zimnej
-
1 szczypta soli
-
500 g rabarbaru pokrojonego na 1-2 cm kawałki
-
20 g skrobi ziemniaczanej
-
1 łyżka bułki tartej
-
1 jajko roztrzepane, do posmarowania brzegów ciasta
-
2 - 3 łyżki migdałów, w płatkach
-
1 łyżka cukru pudru
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
4.4 g
Kalorie
960 kJ /
229 kcal
Tłuszcz
10.7 g
Błonnik
4 g
Węglowodany
29.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® SEZONOWO
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sernik z ricotty z dżemem figowym
5 Std. 40 Min
Galette z krojonymi jabłkami (TM5)
1 Std. 20 Min
Drożdżówki z ricottą i rabarbarem
2 Std. 20 Min
Rabarbarowe ślimaczki
2 Std.
Galette z borówkami
1 Std. 25 Min
Quiche z burakami i oscypkiem na razowym spodzie z czarnuszką
2 Std. 20 Min
Rabarbar pod kruszonką
55 Min
Wegańska bezglutenowa tarta ze śliwkami bez pieczenia
3 Std. 30 Min
Granola dyniowa bez cukru
2 Std. 25 Min
Ślimaczki z makiem i żurawiną
2 Std. 10 Min
Placek z jabłkami i owsianą kruszonką
1 Std. 35 Min
Muffinki śniadaniowe z jabłkami i orzechami
45 Min