Urządzenia i Akcesoria
Orkiszowa galette z rabarbarem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
12 porcji
Składniki
-
240 g ziaren orkiszu
-
115 g cukru
-
125 g masła, niesolonego zimnego, pokrojonego na kawałki
-
25 g wody zimnej
-
1 szczypta soli
-
500 g rabarbaru pokrojonego na 1-2 cm kawałki
-
20 g skrobi ziemniaczanej
-
1 łyżka bułki tartej
-
1 jajko roztrzepane, do posmarowania brzegów ciasta
-
2 - 3 łyżki migdałów, w płatkach
-
1 łyżka cukru pudru
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
4.4 g
Kalorie
960 kJ /
229 kcal
Tłuszcz
10.7 g
Błonnik
4 g
Węglowodany
29.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® SEZONOWO
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto jesienne z gruszkami i jabłkami
1 godz. 15 min
Cantuccini
1 godz. 15 min
Galette z krojonymi jabłkami (TM6, TM7)
1 godz. 20 min
Podpłomyk ze szparagami i orzechami
1 godz. 15 min
Rabarbarowe ślimaczki
2 godz.
Galette z borówkami
1 godz. 25 min
Focaccia z figami i rozmarynem
2 godz.
Quiche z burakami i oscypkiem na razowym spodzie z czarnuszką
2 godz. 20 min
Tarta z botwinką i serem feta
1 godz. 45 min
Rabarbar pod kruszonką
55 min
Sałatka ze szparagami i kaszą jaglaną
55 min
Chałka z kardamonem
2 godz. 40 min