
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa rzodkiewkowa
- 240 g rzodkiewek przekrojonych na pół
- ⅓ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżka soku z limonki świeżo wyciśniętego
- 20 g szczypiorku, świeżego drobno pokrojonego
- 1 łyżeczka miodu wielokwiatowego
- 200 g jogurtu naturalnego
Gofry dyniowe
-
200
g dyni Hokkaido, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
lub 200 g dyni mrożonej, uprzednio rozmrożonej - 50 g masła pokrojonego na kawałki
- 250 g mleka
- 200 g mąki pszennej
- 2 jajka
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- ½ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
- ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- ¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
- ¾ łyżeczki soli
- oliwa z oliwek do natłuszczenia gofrownicy
- mieszanka młodych sałat do podania (ok. 200 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 179.7 kcal / 751.8 kJ
- Białko
- 5.7 g
- Tłuszcz
- 7.4 g
- Węglowodany
- 22.9 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Sód
- 367 mg