Urządzenia i Akcesoria
Tarta ratatouille (TM5)
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
Ciasto
-
150 g masła zimnego, pokrojonego na 1-2 cm kawałki
-
300 g mąki pszennej
-
90 g wody zimnej, plus 1 łyżka (opcjonalnie)
-
½ łyżeczki soli
Nadzienie
-
1 - 2 cukinie nieobrane, z odciętymi końcówkami, w razie potrzeby przekrojone wzdłuż na pół
-
2 - 3 pomidory podłużne, całe
-
140 - 190 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych
-
30 g wody
-
1 łyżeczka mieszanych ziół, suszonych10 g szczypiorku, świeżego posiekanego
-
½ łyżeczki soli plus 2-3 szczypty
-
½ opakowania sera parmezan, tartego (ok. 60 g)
-
liście bazylii, świeże do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
840.8 mg
Białko
16.8 g
Kalorie
2884 kJ /
689.3 kcal
Tłuszcz
33.7 g
Błonnik
8.8 g
Tłuszcz nasycony
20.3 g
Węglowodany
85.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pieczone wegetariańskie enchilady
50 min
Makaron cannelloni ze szpinakiem
1 godz. 20 min
Tarta ratatouille (TM6, TM7)
1 godz. 30 min
Quiche ze szparagami
1 godz. 35 min
Quiche ze szpinakiem i papryką
1 godz.
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi
1 godz. 40 min
Tarta ze szparagami i szynką
1 godz.
Tarta z botwinką i serem feta
1 godz. 45 min
Tarta z brokułem i łososiem
1 godz. 35 min
Tarta wegetariańska
1 godz. 10 min
Quiche z pomidorkami koktajlowymi
1 godz. 45 min
Tarta z kozim serem i pieczonymi burakami
2 godz. 30 min