
Urządzenia i Akcesoria
Tarta ratatouille (TM5)
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
Ciasto
-
150 g masła zimnego, pokrojonego na 1-2 cm kawałki
-
300 g mąki pszennej
-
90 g wody zimnej, plus 1 łyżka (opcjonalnie)
-
½ łyżeczki soli
Nadzienie
-
1 - 2 cukinie nieobrane, z odciętymi końcówkami, w razie potrzeby przekrojone wzdłuż na pół
-
2 - 3 pomidory podłużne, całe
-
140 - 190 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych
-
30 g wody
-
10 g szczypiorku, świeżego posiekanego
-
½ łyżeczki soli plus 2-3 szczypty
-
½ opakowania sera parmezan, tartego (ok. 60 g)
-
liście bazylii, świeże do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
689.3 kcal /
2884 kJ
Białko
16.8 g
Tłuszcz
33.7 g
Węglowodany
85.8 g
Błonnik
8.8 g
Tłuszcz nasycony
20.3 g
Sód
840.8 mg