Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowe owsiane placki na domowym napoju z orzeszków ziemnych
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 8 godz. 55 min
4 porcje
Składniki
Napój z orzeszków ziemnych
-
130 g orzeszków ziemnych, prażonych, niesolonych
-
woda do namoczenia
Placki
-
20 g siemienia lnianego
-
240 g płatków owsianych bezglutenowych
-
140 g banana pokrojonego na kawałki
-
30 g oleju rzepakowego, plus dodatkowa ilość do smażenia30 g oleju arachidowego plus dodatkowa ilość do smażenia
-
15 g miodu
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia, bezglutenowego
-
miód do podania
-
owoce jagodowe, świeże do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
12 g
Kalorie
1707.3 kJ /
408 kcal
Tłuszcz
18 g
Węglowodany
51 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PLACKI I NALEŚNIKI CZ. II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bezglutenowe placki z jabłkami w aromatycznym syropie
1 Std. 25 Min
Bezglutenowe placuszki bananowe
25 Min
Placki ryżowe z musem jabłkowym
50 Min
Naleśniki kukurydziane z twarożkiem pomidorowym
50 Min
Omlet na mące kokosowej
20 Min
Muffiny bezglutenowe z musem śliwkowym
1 Std. 45 Min
Gofry owsiane
45 Min
Naleśniki z mąki kukurydzianej
30 Min
Naleśniki z mąki ryżowej
35 Min
Gofry jaglano-bananowe
45 Min
Placki gryczane bez laktozy
35 Min
Pełnoziarniste placki bananowe z migdałami
30 Min