Urządzenia i Akcesoria
Hummus z za'atarem i pieczywem maca
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 15 godz.
8 porcji
Składniki
-
250 g ciecierzycy, suszonej
-
1500 g wody
Przyprawa za'atar z pistacjami
-
20 g oregano, suszonego
-
20 g nasion kminu rzymskiego
-
20 g nasion kolendry
-
10 g orzechów pistacjowych, łuskanych, solonych lub niesolonych
-
20 g ziaren sezamu, białego
-
20 g sumaku
-
5 g soli
Hummus
-
1500 g wody
-
40 g oliwy z oliwek
-
35 g pasty tahini (patrz wskazówka)
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżeczka soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
Pieczywo maca
-
200 g włoskiej mąki pszennej do pizzy, typu 00 plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
110 g ciepłej wody
-
1 łyżeczka soli
-
oliwa z oliwek do skropienia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
858 mg
Białko
18.1 g
Kalorie
1853 kJ /
442.9 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
12 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Węglowodany
66.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Gotuj jak szef kuchni III
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Focaccia z ziemniakami i rozmarynem (z osłoną noża miksującego 2.0)
2 godz. 45 min
Marchewkowe nachos z guacamole (TM5)
1 godz. 10 min
Karmelizowane bakłażany z sosem tahini i granatem
55 min
Egipska pasta z bobu i pomidorów (ful)
40 min
Hummus z gremolatą z cukinii i serem feta
45 min
Sałatka z kaszą gryczaną i pieczonym kozim serem
50 min
Mieszanka curry
25 min
Orzechy laskowe w karmelu
1 godz. 30 min
Bakłażany bhurta
30 min
Ser labneh z ziołami w oliwie
85 godz. 25 min
Wołowina po burgundzku z kopytkami dyniowymi (z osłoną noża miksującego)
8 godz. 20 min
Falafele z sosem pomidorowo-kokosowym
9 godz.