Risotto à la patate douce et aux châtaignes

Risotto à la patate douce et aux châtaignes

4.4 212 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • 1 échalote pelée
  • 20 g de beurre
  • 320 g de riz spécial risotto, type arborio
  • 200 g de patate douce pelée et en dés
  • 100 g de châtaignes d'eau entières, en boîte en morceaux
  • 50 g de vin blanc sec
  • 720 g d'eau
  • 2 cubes de bouillon de légumes
  • 4 c. à soupe de parmesan râpé
  • 4 c. à soupe de crème fraîche ou de mascarpone
  • 2 brins de thym frais effeuillés
  • sel
  • poivre moulu

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 462 kcal / 1951 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 84 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...