Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le pesto
- 3 bouquets de basilic frais, équeutés
- 1 gousse d'ail
- 50 g de pignons de pin
- 50 g d'huile d'olive
Le risotto
- 80 g d'échalotes, coupées en quatre
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 300 g de riz spécial risotto
- 60 g de vin blanc sec
- 700 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes
- du sel
- 200 g de fromage de chèvre frais, émietté
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2879 kJ / 688 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 39 g
Alternatywne przepisy
Risotto au bacon et aux champignons de Paris
40 min
Risotto au poireau et au gorgonzola
45 min
Risotto aux oignons caramélisés et à la mimolette
45 min
Risotto aux raisins et gorgonzola
40 min
Risotto artichauts, tomates séchées et parmesan
30 min
Risotto au poireau et à la pancetta
35min
Gnocchis aux poires, noix de pécan et gorgonzola
1 Std. 20 Min
Risotto aux asperges
45 min
Pesto petits pois et ricotta
10min
Risotto parmesan, olive et zeste de citron
35min
Risotto au safran, pecorino et tomates
30 min
Risottos aux champignons, petits pois et pancetta
35min