Poulet vapeur, purée pomme-céleri et courge

Poulet vapeur, purée pomme-céleri et courge

4.2 54 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
2 portions

Składniki

  • de filet de poulet, sans peau coupé en deux
    250 g
  • d'huile végétale type pépins de courge
    10 g
  • de moutarde
    5 g
  • de sel et un peu pour la courge
    1 ¼ c. à café
  • de paprika doux en poudre
    ¼ c. à café
  • de cerfeuil frais
    ¼ c. à café
  • d'eau
    600 g
  • de céleri-rave coupé en morceaux
    350 g
  • de courge Red curry
    200 g
  • oignon (env. 100 g)
    1
  • sel
  • poivre moulu
  • de pommes acidulées type Boskoop, coupées en morceaux (2-3 cm)
    300 g
  • de lait demi-écrémé
    100 g
  • de poivre moulu et un peu pour la courge
    2 pincées
  • de noix de muscade fraîchement râpée
    2 pincées
  • de persil frais équeutés
    2 brins

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 369.5 kcal / 1559 kJ
Białko 34 g
Tłuszcz 12.5 g
Węglowodany 31 g
Błonnik 14 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Sód 387 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...