Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La marinade
- 4 gousses d'ail
- 5 brins de feuilles de coriandre fraîche
- 5 brins de feuilles de persil frais
- 50 g de jus de citron
- 5 g de sel
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 40 g d'huile d'olive
- 500 g de seiche, émincée en fines lamelles
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 762.5 kJ / 182.5 kcal
- Białko
- 16.5 g
- Węglowodany
- 3.3 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 1000.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ragoût de calamars, chorizo et haricots blancs
5 godz. 30 min
Seiche à l'ail et à la coriandre
1 godz. 15 min
Seiche à la sauce tomate
1 godz. 15 min
Ragoût de poulpe méditerranéen
1h 35min
Crevettes sautées aux oignons nouveaux
20min
Seiches marinées à l'huile d'olive et au citron
1h 35min
Petits encornets à l'ail, artichauts et lard
30min
Mijoté de poulpe à la tomate et à la menthe
1 Std. 10 Min
Seiche sauce au vin rouge
1 godz. 5 min
Aubergine miso sous-vide
2h 45min
Tellines en persillade
1 Std. 30 Min
Aïoli
10 Min