Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g de feuilles de coriandre fraîche
- 40 g d'huile d'olive
- 4 gousses d'ail
- 600 g de crevettes crues de taille moyenne, décortiquées, fraîches ou surgelées
- 1 c. à café de sel
- 1 piment oiseau frais, épépiné
- 20 g de porto
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1926.5 kJ / 461 kcal
- Białko
- 47.5 g
- Węglowodany
- 14.5 g
- Tłuszcz
- 23.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 1915.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Saumon teriyaki sous-vide
1h 20min
Crevettes sautées à l’ail et persil – mousseline de topinambours au miel
40min
Wok de crevettes et légumes
40min
Ragoût de calamars, chorizo et haricots blancs
5 Std. 30 Min
Ragoût de dinde à la crème et aux champignons
4h
Crevettes sautées aux oignons nouveaux
20min
Poulet au vin rouge
55 min
Crevettes à la sauce aigre-douce
1 godz. 15 min
Porc aux légumes à la Chinoise
1h 20min
Saumon laqué
50min
Faire sauter 200 g d'ananas
15 Min
Poulet teriyaki 🌶️
2 Std. 5 Min