Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 pâte feuilletée maison (voir "Conseil(s)")
- farine de blé, pour le moule
- beurre, pour le moule
- 300 g de fromage frais aux herbes, type Madame Loïk ou Boursin
- 3 pincées de sel
- 3 pincées de poivre moulu
- 2 courgettes
- 2 carottes
- 1 aubergine
- 1 tomate jaune
- 1 tomate verte
- 1 filet d'huile d'olive
- 10 - 12 belles feuilles de basilic frais
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1919.2 kJ / 461.2 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 35.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Sód
- 373.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte poireau-chèvre façon tatin
1h
Courgettes farcies aux œufs brouillés
1h 10min
Tartine à la feta, aux tomates confites et courgettes rôties
30min
Tarte au thon à la tomate
1hod. 30min
Tarte fine chèvre, mozzarella et tomates
1h
Tomates farcies au thon, courgette et menthe
30min
Tarte fine tomates cerise, mozzarella et thon
1h 10min
Salade pour booster le collagène
40min
Galette de ratatouille
1hod. 30min
Tarte aux légumes d'automne
1hod. 30min
Tarte froide aubergine, tomate et courgette
1hod. 30min
Tarte feuilletée soleil à la provençale
2h