
Wersje kompatybilne
Ragoût de lentilles au chorizo
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g de lentilles vertes du Puy, sèches
- 2400 g d'eau et un peu pour les lentilles
- 100 g de carotte coupée en morceaux (3-4 cm)
-
100
g de ciboule coupée en tronçons (3-4 cm)
lub 50 g d'oignon doux coupé en morceaux (3-4 cm) - 100 g de poivron rouge coupé en morceaux (3-4 cm)
- 100 g de poivron vert coupé en morceaux (3-4 cm)
- 100 g d'huile d'olive
- 2 c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
-
2
c. à café de paprika doux en poudre
lub 2 c. à café de paprika fort en poudre -
2
c. à café bombées de fond de légumes maison
lub 2 cubes de bouillon de légumes émiettés - 200 g de chorizo coupé en tranches (0,5 cm)
- 100 g de jambon cru en dés (1 x 1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 353 kcal / 1480 kJ
- Białko
- 21 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Węglowodany
- 29 g
- Błonnik
- 12.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Sód
- 853 mg