
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 cm de gingembre frais
- 2 gousses d'ail
- ½ - 1 c. à soupe de pâte de curry thaï jaune (selon la force piquante désirée)
- 200 g d'eau
- 300 g de lait de coco
- 2 c. à soupe sauce de poisson (nuoc-mâm)
- 200 g de courgette coupée en rondelles d'1 cm
- 1 poivron rouge en lanières fines
- 100 g de pousses de bambou en conserve (facultatif)
- 800 g de crevettes crues, décortiquées (fraîches ou surgelées et décongelées)
- ½ bouquet de coriandre fraîche ciselé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 375 kcal / 1575 kJ
- Białko
- 46 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Węglowodany
- 11 g