Chana masala

Chana masala

4.6 1.2K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • ząbki czosnku
    2
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
    10 g
  • czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 2 mm plastry
    10 g
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    100 g
  • oleju
    30 g
  • nasion kolendry
    1 - 2 łyżeczki
  • kurkumy, mielonej
    1 łyżeczka
  • przyprawy garam masala (patrz wskazówka)
    2 łyżeczki
  • soli
    1 łyżeczka
  • krojonych pomidorów, z puszki
    400 g
  • białej ciecierzycy, ugotowanej z puszki, odsączonej z zalewy
    280 - 300 g
  • cukru
    2 łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • kolendry, świeżej tylko liście
    5 gałązek

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 227.1 kcal / 950.9 kJ
Białko 8.7 g
Tłuszcz 10.1 g
Węglowodany 32 g
Błonnik 6.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...