Urządzenia i Akcesoria
Chana masala
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
2 ząbki czosnku
-
10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
10 g czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 2 mm plastry
-
100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
30 g oleju
-
1 - 2 łyżeczki nasion kolendry
-
1 łyżeczka kurkumy, mielonej
-
2 łyżeczki przyprawy garam masala (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka soli
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
280 - 300 g białej ciecierzycy, ugotowanej z puszki, odsączonej z zalewy
-
2 łyżeczki cukru
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
5 gałązek kolendry, świeżej tylko liście
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
8.7 g
Kalorie
950.9 kJ /
227.1 kcal
Tłuszcz
10.1 g
Błonnik
6.8 g
Węglowodany
32 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kokosowy dhal z soczewicy
20 min
Dal makhani z soczewicy
50 min
Soczewica garam masala z ryżem basmati
1 godz. 15 min
Curry z soczewicą (dal)
40 min
Wegetariańskie chili
1 godz. 5 min
Dal makhani
13 godz. 20 min
Dahl z mleczkiem kokosowym i szpinakiem
55 min
Dal z soczewicy z mlekiem kokosowym
45 min
Wegańskie chili
40 min
Wegańskie "chili con carne"
1 godz.
Curry z serem paneer
5 godz.
Curry rogan josh z ciecierzycą i pomidorami
30 min