Chana masala

Chana masala

4.6 1.2K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • 2 ząbki czosnku
  • 10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 10 g czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 2 mm plastry
  • 100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 30 g oleju
  • 1 - 2 łyżeczki nasion kolendry
  • 1 łyżeczka kurkumy, mielonej
  • 2 łyżeczki przyprawy garam masala (patrz wskazówka)
  • 1 łyżeczka soli
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 280 - 300 g białej ciecierzycy, ugotowanej z puszki, odsączonej z zalewy
  • 2 łyżeczki cukru
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 5 gałązek kolendry, świeżej tylko liście

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 8.7 g
Kalorie 950.9 kJ / 227.1 kcal
Tłuszcz 10.1 g
Błonnik 6.8 g
Węglowodany 32 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...