
Urządzenia i Akcesoria
Chana masala
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
ząbki czosnku2
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry10 g
-
czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 2 mm plastry10 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki100 g
-
oleju30 g
-
nasion kolendry1 - 2 łyżeczki
-
kurkumy, mielonej1 łyżeczka
-
przyprawy garam masala (patrz wskazówka)2 łyżeczki
-
soli1 łyżeczka
-
krojonych pomidorów, z puszki400 g
-
białej ciecierzycy, ugotowanej z puszki, odsączonej z zalewy280 - 300 g
-
cukru2 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
kolendry, świeżej tylko liście5 gałązek
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
227.1 kcal /
950.9 kJ
Białko
8.7 g
Tłuszcz
10.1 g
Węglowodany
32 g
Błonnik
6.8 g