Urządzenia i Akcesoria
Zupa z soczewicy i papryki z dodatkiem harissy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
300 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
150 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
150 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
120 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
30 g oliwy z oliwek
-
900 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
180 g czerwonej soczewicy, suszonej opłukanej
-
1 łyżka sosu harissa
-
1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
-
1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
9.6 g
Kalorie
625.2 kJ /
149.3 kcal
Tłuszcz
1.7 g
Błonnik
5.3 g
Węglowodany
28.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SYCĄCE ZUPY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Marokańska zupa z ciecierzycy
40 min
Leczo wegańskie z czerwoną soczewicą
1 godz.
Dal makhani z soczewicy
50 min
Curry z soczewicą (dal)
40 min
Zupa z ciecierzycą i bakłażanem
35 min
Dahl z mleczkiem kokosowym i szpinakiem
55 min
Zupa krem z czerwonej soczewicy i papryki
35 min
Turecka zupa z czerwonej soczewicy i kaszy bulgur
30 min
Gulasz z zielonej soczewicy
55 min
Rozgrzewająca zupa z czerwonej soczewicy
35 min
Zupa z zielonej soczewicy i papryki
40 min
Zupa z czerwoną soczewicą
45 min