
Urządzenia i Akcesoria
Zupa z soczewicy i papryki z dodatkiem harissy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
300 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
150 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
150 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
120 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
30 g oliwy z oliwek
-
900 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
180 g czerwonej soczewicy, suszonej opłukanej
-
1 łyżka sosu harissa
-
1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
-
1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
149.3 kcal /
625.2 kJ
Białko
9.6 g
Tłuszcz
1.7 g
Węglowodany
28.6 g
Błonnik
5.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SYCĄCE ZUPY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Dal makhani
13 godz. 20 min
Zupa z zielonej soczewicy i papryki
40 min
Gulasz z zielonej soczewicy
55 min
Strączkowy gulasz z czarnuszką i szpinakiem
13 godz. 35 min
Curry z soczewicą (dal)
40 min
Chana masala
35 min
Zupa z czerwoną soczewicą
45 min
Dal z soczewicy z mlekiem kokosowym
45 min
Dal makhani z soczewicy
50 min
Zupa z ciecierzycą i bakłażanem
35 min
Leczo wegańskie z czerwoną soczewicą
1 godz.
Zupa krem z czerwonej soczewicy i papryki
35 min