
Urządzenia i Akcesoria
Krem marchewkowo-imbirowy z soczewicą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
czerwonej soczewicy, suszonej120 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki40 g
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry15 g
-
masła pokrojonego na kawałki40 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki500 g
-
koncentratu pomidorowego20 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 czubata łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
wody450 g
-
tymianku, świeżego tylko liście2 gałązki
-
mleka 3,2% tłuszczu250 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
176 kcal /
736 kJ
Białko
7.9 g
Tłuszcz
7.7 g
Węglowodany
24.4 g
Błonnik
5.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zupa marchewkowa z imbirem
50 min
Krem z marchwi z harissą i chrupiącą ciecierzycą
55 min
Rozgrzewająca zupa z czerwonej soczewicy
35 min
Zupa z soczewicy i papryki z dodatkiem harissy
45 min
Zupa krem z papryki z żółtą soczewicą i mlekiem kokosowym
40 min
Zupa krem marchewkowy z kolendrą
25 min
Zupa krem z marchewki, pietruszki i quinoa
45 min
Zupa krem z czerwonej soczewicy i papryki
35 min
Zupa krem z batatów i marchewek
45 min
Zupa krem z marchewki z tymiankiem
35 min
Zupa z batatów i cukinii z imbirem
25 min
Zupa z czerwoną soczewicą
45 min