Urządzenia i Akcesoria
Upiększająca zupa krem z batatów Laury Drost
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
80 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
1 ząbek czosnku
-
5 - 10 g skórki z limonki, otartej bez białych błonek
-
20 g oliwy z oliwek
-
500 g batatów pokrojonych na kawałki
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l)1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
600 g wody
-
½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
½ łyżeczki kolendry, mielonej
-
¾ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
½ łyżeczki soli
-
10 g soku z limonki świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
551.8 mg
Białko
2.3 g
Kalorie
730.5 kJ /
174.5 kcal
Tłuszcz
6.3 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Węglowodany
29.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX
20 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa krem z selera z jabłkiem
55 min
Zupa z batatów z pastą curry
25 min
Kremowa zupa batatowo-pomarańczowa
30 min
Zupa krem z porów
30 min
Kremowa zupa z pieczonych buraków
1 godz. 40 min
Zupa z batatów i cukinii z imbirem
25 min
Zupa krem z marchewki z tymiankiem
35 min
Zupa krem marchewkowy z kolendrą
25 min
Zupa krem z batatów i marchewek
45 min
Zupa z papryki i parmezanu
20 min
Krem z dyni piżmowej z mleczkiem kokosowym
30 min
Zupa krem z pieczonej papryki i marchewek
55 min