
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z papryki z żółtą soczewicą i mlekiem kokosowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
30 g migdałów, w płatkach
-
180 g żółtej soczewicy, suszonej Melvit
-
100 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
400 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
400 g mleka kokosowego
-
300 g wody
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¾ - 1 łyżeczka soli
-
30 g koncentratu pomidorowego
-
50 g suszonych pomidorów pokrojonych w 5 mm paski
-
30 - 40 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
bazylia, świeża tylko liście, ilość do podania
-
oliwa z oliwek, extra virgin (opcjonalnie) do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
18.4 g
Kalorie
2156.2 kJ /
515 kcal
Tłuszcz
29.6 g
Błonnik
9.2 g
Węglowodany
52.2 g