Urządzenia i Akcesoria
Curry z batatami i szpinakiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
450 g kalafiora pokrojonego na 3 cm różyczki, bez łodyg
-
20 g oliwy z oliwek
-
120 - 150 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
¼ łyżeczki mieszanki przypraw z chili1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, przekrojona na pół
-
2 łyżeczki nasion kminu rzymskiego
-
3 łyżeczki curry, mielonego
-
600 g batatów pokrojonych w 3 cm kostkę
-
500 g wody
-
60 g koncentratu pomidorowego
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), bezglutenowa, pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
200 g liści szpinaku, świeżych
-
½ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
810 mg
Białko
8 g
Kalorie
1212 kJ /
289 kcal
Tłuszcz
7 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
44 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
BEZ GLUTENU
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kokosowy dhal z soczewicy
20 min
Soczewica garam masala z ryżem basmati
1 godz. 15 min
Curry z bakłażana, szpinaku i soczewicy
25 min
Wegański gulasz z fasolą i tofu (z osłoną noża miksującego)
1 godz.
Tadżin - marokański gulasz wegetariański z dyni
40 min
Warzywne curry z mleczkiem kokosowym
50 min
Tajski makaron curry z warzywami
20 min
Pikantna potrawka z bakłażana
30 min
Wegańskie "chili con carne"
1 godz.
Potrawka z cukinii i ciecierzycy
30 min
Chili z pieczoną dynią piżmową i czarną fasolą
45 min
Curry rogan josh z ciecierzycą i pomidorami
30 min