Curry z batatami i szpinakiem
TM6 TM5

Curry z batatami i szpinakiem

3.9 ( 952 oceny )

Składniki

  • 450 g kalafiora pokrojonego na 3 cm różyczki, bez łodyg
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 120 - 150 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • 1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, przekrojona na pół
    lub ¼ łyżeczki mieszanki przypraw z chili
  • 2 łyżeczki nasion kminu rzymskiego
  • 3 łyżeczki curry, mielonego
  • 600 g batatów pokrojonych w 3 cm kostkę
  • 500 g wody
  • 60 g koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) bezglutenowa, pokruszona
  • 200 g liści szpinaku, świeżych
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
289 kcal / 1212 kJ
Białko
8 g
Tłuszcz
7 g
Węglowodany
44 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
810 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy