
Urządzenia i Akcesoria
Wegetariański sos boloński z soczewicą
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
czerwonej soczewicy, suszonej150 g
-
wody700 g
-
cebuli przekrojonej na pół80 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
ząbki czosnku2
-
krojonych pomidorów, z puszki400 g
-
cukinii pokrojonej w plastry150 g
-
pieczarek przekrojonych na pół50 g
-
koncentratu pomidorowego30 - 40 g
-
oregano, suszonego½ - 1 łyżeczka
-
soli¾ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
liść bazylii, świeży posiekanych3 łyżki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
201 kcal /
841 kJ
Białko
11.7 g
Tłuszcz
4.7 g
Węglowodany
28 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

MARYNATY I SOSY
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Wegańska fasolka po bretońsku
13 godz. 50 min
Wegański gulasz z fasolą i tofu (z osłoną noża miksującego)
1 godz.
Gulasz z soczewicy i batatów z pęczakiem
50 min
Makaron z bakłażanem "po bolońsku"
35 min
Leczo wegańskie z czerwoną soczewicą
1 godz.
Wegańskie burrito i salsa pomidorowa z ananasem
2 godz. 5 min
Wegetariańskie burgery z fasoli
1 godz. 10 min
Wegański sos boloński
40 min
Wegańskie "chili con carne"
1 godz.
Wegańskie chili
40 min
Burgery z komosy ryżowej i czarnej fasoli
1 godz.
Pulpety z soczewicy z makaronem w sosie pomidorowym
1 godz.