Urządzenia i Akcesoria
Wegetariański sos boloński z soczewicą
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
150 g czerwonej soczewicy, suszonej
-
700 g wody
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oliwy z oliwek
-
2 ząbki czosnku
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
150 g cukinii pokrojonej w plastry
-
50 g pieczarek przekrojonych na pół
-
30 - 40 g koncentratu pomidorowego
-
½ - 1 łyżeczka oregano, suszonego
-
¾ - 1 łyżeczka soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
3 łyżki liść bazylii, świeży posiekanych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
11.7 g
Kalorie
841 kJ /
201 kcal
Tłuszcz
4.7 g
Węglowodany
28 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
MARYNATY I SOSY
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pulpety z soczewicy z makaronem w sosie pomidorowym
1 Std.
Leczo wegańskie z czerwoną soczewicą
1 Std.
Pulpeciki z ciecierzycy z letnią sałatką pomidorową
1 Std.
Wegeburgery z kaszy jaglanej i buraka
1 Std. 15 Min
Wegańskie chili
40 Min
Wegetariańskie burgery z fasoli
1 Std. 10 Min
Wegańskie "chili con carne"
1 Std.
Wegański sos boloński
40 Min
Gulasz z soczewicy i batatów z pęczakiem
50 Min
Wegański gulasz z fasolą i tofu (z osłoną noża miksującego)
1 Std.
Kotleciki pietruszkowe
25 Min
Wegańska fasolka po bretońsku
13 Std. 50 Min