
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ łyżeczki nasion kolendry
- ½ łyżeczki gorczycy
- ½ łyżeczki kardamonu, mielonego
- ½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
- 100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
- 2 ząbki czosnku
- 15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 1-2 mm plastry
- 10 g papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 20 g oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka kurkumy, mielonej
- 400 g mleczka kokosowego
- 100 g wody
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu wegańskiego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszona - 1 łyżeczka soli
- 500 g ziemniaków pokrojonych w 1 cm kostkę
- 200 g marchewki pokrojonej w 1 cm plastry
- 150 g różyczek kalafiora
- 100 g cukinii pokrojonej w 1 cm plastry
- 100 g zielonego groszku, mrożonego
- ½ pęczka kolendry, świeżej drobno pokrojonej, do posypania (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 414.1 kcal / 1732.5 kJ
- Białko
- 8.5 g
- Tłuszcz
- 19.6 g
- Węglowodany
- 42.7 g
- Błonnik
- 7.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.6 g
- Sód
- 655.5 mg