Urządzenia i Akcesoria
Łosoś teriyaki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
Składniki
-
75 g sosu teriyaki
-
600 g filetów z łososia, świeżych (4 szt. po 150 g, grubość 3 cm, patrz wskazówka)
-
40 g ziaren sezamu, białego
-
1400 - 1500 g wody do całkowitego przykrycia worków (patrz wskazówka) plus dodatkowa ilość do napełnienia miski
-
8 plastrów korzenia imbiru, świeżego grubości 1-2 mm
-
1 płaska łyżeczka witaminy C, w proszku30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Policzki wieprzowe (sous-vide) w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
8 godz. 45 min
Tacos z szarpanym mięsem z kaczki
3 godz. 40 min
Sałatka z ośmiornicą (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
8 godz.
Wieprzowina stir-fry z warzywami
1 godz. 20 min
Steki z polędwicy wołowej z sosem chimichurri
40 min
Kaczka w pięciu smakach z grzybami, azjatyckimi warzywami i ryżem
1 godz. 5 min
Polędwica z tuńczyka w nori
1 godz.
Wolno gotowana jagnięcina z ogórkowym kuskusem i miętą (z osłoną noża miksującego)
9 godz.
Omułki w śmietanowym sosie z białego wina
45 min
Kurczak w sosie ostrygowym (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z ryżem jaśminowym
2 godz. 10 min
Steki z polędwicy wołowej (sous-vide) z sosem berneńskim (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 20 min
Wołowina teriyaki z ryżem
1 godz. 50 min