Urządzenia i Akcesoria
Tajska czerwona pasta curry
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
400 g
Składniki
-
4 limonki ekologiczne
-
2 łyżki nasion kolendry
-
90 g czerwonych papryczek chili, świeżych bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
30 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2-3 mm plastry
-
8 ząbków czosnku
-
4 łodygi trawy cytrynowej, świeże pokrojonej w 1 cm plastry
-
100 g oleju arachidowego
-
2 łyżki papryki słodkiej, mielonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
9.1 mg
Białko
2.6 g
Kalorie
1270.5 kJ /
303.7 kcal
Tłuszcz
26.3 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
4.4 g
Węglowodany
20.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® SEZONOWO
13 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Massaman curry z kurczakiem
1 Std. 40 Min
Wieprzowina stir-fry z warzywami
1 Std. 20 Min
Bakłażany z glazurą miso (Nasu dengaku)
1 Std.
Kwaśne curry rybne (Fish ambul thiyal)
1 Std.
Zupa tajska z kurczakiem i batatami
20 Min
Koncentrat bulionu azjatyckiego
1 Std. 25 Min
Pikantne zielone curry z pieczonym ryżem
1 Std. 15 Min
Krewetki tandoori z miętowym dressingiem i sałatką
1 Std. 45 Min
Portugalska zupa rybna Caldeirada
55 Min
Wołowina teriyaki z ryżem
1 Std. 50 Min
Zupa tajska z pastą curry Edyty Cygan
1 Std. 5 Min
Tajska zupa z kurczakiem (Tom Kha Gai)
40 Min