
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z soczewicą i burakiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje
Składniki
-
zielonej soczewicy, suszonej50 g
-
orzechów włoskich, łuskanych, połówek30 - 40 g
-
wody500 g
-
czerwonych buraków pokrojonych na 2 cm kawałki120 g
-
liści szpinaku, świeżych25 g
Sos
-
oliwy z oliwek40 g
-
musztardy1 łyżeczka
-
miodu1 łyżeczka
-
soku z cytryny świeżo wyciśniętego1 łyżka
-
śliwek suszonych, bez pestek (patrz wskazówka)15 g
-
soli1 szczypta
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
ser kozi, twardy w płatkach, ilość do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
548.5 kcal /
2296.5 kJ
Białko
19.5 g
Tłuszcz
40.5 g
Węglowodany
31.5 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
11.5 g
Sód
353.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Sałatka z ciecierzycy
25 min
Sałatka z kaszą pęczak, jajkami i rzodkiewką
55 min
Sałatka z pieczonym bakłażanem z dressingiem tahini
45 min
Sałatka z żółtej soczewicy z fetą, orzechami laskowymi i grejpfrutem
35 min
Sałatka Trendy Lunch z pęczakiem, kaszą bulgur i zieloną soczewicą
1 godz.
Marokańska sałatka z kaszą bulgur, granatem, migdałami, marchewką i ziołowym pesto
1 godz. 20 min
Śródziemnomorska sałatka z kaszy jaglanej z pomidorami i oliwkami
1 godz. 10 min
Sałatka ze szparagami i kaszą jaglaną
55 min
Sałatka z kaszą jaglaną, kalarepą i bobem
1 godz.
Sałatka z zielonej soczewicy, awokado i pomidorów
55 min
Sałatka z komosą ryżową, młodą marchewką i soczewicą
55 min
Sałatka z kaszą gryczaną, awokado i fetą
45 min