Harissa

Harissa

4.7 66 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
250 g

Składniki

  • papryczek chili, świeżych lub suszonych (np. odmiany piri-piri)
    10 - 12
    1 czerwona papryka, lub suszonych (np. odmiany piri-piri)
  • gorąca woda ilość do namoczenia papryczek
  • ząbki czosnku
    3
  • soli
    ½ - 1 łyżeczka
  • kminu rzymskiego, mielonego
    2 łyżeczki
  • kolendry, mielonej
    2 łyżeczki
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do przechowywania
    40 g

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 237.2 kcal / 992.5 kJ
Białko 4.4 g
Tłuszcz 17.3 g
Węglowodany 19.7 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 2.2 g
Sód 721.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...