Harissa
TM5 TM6

Harissa

4.7 (63 oceny)

Składniki

  • 10 - 12 papryczek chili, świeżych lub suszonych (np. odmiany piri-piri)
    lub 1 czerwona papryka, bez gniazd nasiennych, uprzednio upieczona w piekarniku (patrz wariant)
  • gorąca woda, ilość do namoczenia papryczek
  • 3 ząbki czosnku
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • 2 łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • 2 łyżeczki kolendry, mielonej
  • 40 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do przechowywania

Wartości odżywcze
na 1 Cały przepis
Kalorie
2516.3 kJ / 601 kcal
Białko
3.8 g
Węglowodany
17.9 g
Tłuszcz
61.3 g
Błonnik
7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy