Harissa

Harissa

4.7 66 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
250 g

Składniki

  • 10 - 12 papryczek chili, świeżych lub suszonych (np. odmiany piri-piri)
    1 czerwona papryka, lub suszonych (np. odmiany piri-piri)
  • gorąca woda ilość do namoczenia papryczek
  • 3 ząbki czosnku
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • 2 łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • 2 łyżeczki kolendry, mielonej
  • 40 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do przechowywania

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 237.2 kcal / 992.5 kJ
Białko 4.4 g
Tłuszcz 17.3 g
Węglowodany 19.7 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 2.2 g
Sód 721.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...