
Urządzenia i Akcesoria
Harissa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
250 g
Składniki
-
papryczek chili, świeżych lub suszonych (np. odmiany piri-piri)10 - 12
-
gorąca woda ilość do namoczenia papryczek
-
ząbki czosnku3
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
kminu rzymskiego, mielonego2 łyżeczki
-
kolendry, mielonej2 łyżeczki
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do przechowywania40 g
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
237.2 kcal /
992.5 kJ
Białko
4.4 g
Tłuszcz
17.3 g
Węglowodany
19.7 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Sód
721.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA BLISKIEGO WSCHODU
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Meksykańskie chili z serem i chorizo
50 min
Oliwa sycylijska
10 min
Sos arrabbiata
40 min
Burgery z chorizo, guacamole i granatem
2 godz.
Sos barbecue z whisky
50 min
Orientalny sos słodko-kwaśny
15 min
Oliwa chili
10 min
Koreański sos BBQ
25 min
Kurczak w harissie i szybki sos jogurtowo-miętowy
45 min
Penne puttanesca
50 min
Słodko-ostry sos chili
25 min
Sos barbecue (BBQ)
10 min