Papryka po włosku

Papryka po włosku

4.7 360 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • 2 ząbki czosnku
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 700 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 3 cm kawałki
  • 150 g bakłażana (opcjonalnie) pokrojonego w 3 cm kawałki
  • 40 g białego wina, półwytrawnego
  • 40 g octu balsamicznego
  • 20 g cukru
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 10 g soli
  • 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście drobno posiekanej

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 978.8 mg
Białko 3 g
Kalorie 842.5 kJ / 201.3 kcal
Tłuszcz 13.5 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 20.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...