Papryka po włosku
TM6 TM5

Papryka po włosku

4.7 (337 ocen)

Składniki

  • 2 ząbki czosnku
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 700 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 3 cm kawałki
  • 150 g bakłażana, pokrojonego w 3 cm kawałki (opcjonalnie)
  • 40 g białego wina, półwytrawnego
  • 40 g octu balsamicznego
  • 20 g cukru
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 10 g soli
  • 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście, drobno posiekanej

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
842.5 kJ / 201.3 kcal
Białko
3 g
Węglowodany
20.8 g
Tłuszcz
13.5 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Błonnik
4.8 g
Sód
978.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy