
Urządzenia i Akcesoria
Papryka po włosku
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek50 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 3 cm kawałki700 g
-
bakłażana (opcjonalnie) pokrojonego w 3 cm kawałki150 g
-
białego wina, półwytrawnego40 g
-
octu balsamicznego40 g
-
cukru20 g
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
soli10 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście drobno posiekanej5 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
201.3 kcal /
842.5 kJ
Białko
3 g
Tłuszcz
13.5 g
Węglowodany
20.8 g
Błonnik
4.8 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Sód
978.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PYSZNE HISTORIE
66 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Sałatka z czerwonych buraków i jabłek
1 godz. 55 min
Relish ogórkowy
1 godz. 30 min
Dressing borówkowo-balsamiczny
5 min
Pasta baba ganoush z kminem rzymskim
1 godz. 40 min
Sałatka z pieczonym bakłażanem z dressingiem tahini
45 min
Marchewka z kuminem
35 min
Pilaw z botwinką i souvlaki wieprzowe na patyku
2 godz. 50 min
Pasta ajvar z papryki i bakłażana
1 godz. 5 min
Chutney śliwkowy
1 godz.
Kawior z pieczarek
30 min
Chili z pieczoną dynią piżmową i czarną fasolą
45 min
Pisto - hiszpański gulasz warzywny
50 min