Urządzenia i Akcesoria
Papryka po włosku
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
2 ząbki czosnku
-
50 g oliwy z oliwek
-
700 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 3 cm kawałki
-
150 g bakłażana (opcjonalnie) pokrojonego w 3 cm kawałki
-
40 g białego wina, półwytrawnego
-
40 g octu balsamicznego
-
20 g cukru
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
10 g soli
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście drobno posiekanej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
978.8 mg
Białko
3 g
Kalorie
842.5 kJ /
201.3 kcal
Tłuszcz
13.5 g
Błonnik
4.8 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
20.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PYSZNE HISTORIE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Śródziemnomorski sos warzywny
45 min
Bakłażanowe roladki z szynką parmeńską
50 min
Sałatka z pieczonym bakłażanem z dressingiem tahini
45 min
Pasta ajvar z papryki i bakłażana
1 h 5 min
Warzywny stir-fry z curry
1 h
Sos z cukinią i miętą à la tzatziki
20 min
Relish ogórkowy
1 h 30 min
Bakłażan zapiekany z parmezanem i mozzarellą
1 h
Salsa z pieczonej papryki i śliwek
1 h 30 min
Sycylijska caponata
30 min
Pisto - hiszpański gulasz warzywny
50 min
Pikantna potrawka z bakłażana
30 min