![Papryka po włosku Papryka po włosku](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/99cfc04d-0670-4a0e-a6c5-118026d5ab3f/Derivates/e281b80c-a618-4cec-ad87-fac4a65d11ee.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 ząbki czosnku
- 50 g oliwy z oliwek
- 700 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 3 cm kawałki
- 150 g bakłażana, pokrojonego w 3 cm kawałki (opcjonalnie)
- 40 g białego wina, półwytrawnego
- 40 g octu balsamicznego
- 20 g cukru
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 10 g soli
- 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście, drobno posiekanej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 842.5 kJ / 201.3 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 20.8 g
- Tłuszcz
- 13.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 978.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolognese z boczniaków z cukiniowym makaronem
50 Min
Chutney śliwkowy
1 Std.
Kalarepa à la ryba po grecku
50 Min
Penne puttanesca
50 Min
Pisto - hiszpański gulasz warzywny
50 Min
Salsa z pieczonej papryki i śliwek
1 Std. 30 Min
Sycylijska caponata
30 Min
Pikantna potrawka z bakłażana
30 Min
Tapenada z zielonych oliwek
10 Min
Pasta ajvar z papryki i bakłażana
1h 5min
Chutney z czerwonej cebuli
24sa
Fasolka szparagowa z curry
45 Min