Urządzenia i Akcesoria
Tarator - Bułgarski chłodnik
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
20 g orzechów włoskich, łuskanych
-
3 ząbki czosnku
-
5 - 10 g koperku, świeżego
-
260 g ogórków gruntowych pokrojonych na kawałki
-
380 g jogurtu naturalnego gęstego
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
5 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
50 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
628 mg
Białko
4.8 g
Kalorie
903.7 kJ /
216 kcal
Tłuszcz
18.9 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
4.2 g
Węglowodany
8.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
CHŁODNIKI
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chłodnik ogórkowy z jogurtem naturalnym i awokado
40 min
Chłodnik z cukinii z miętą
2 godz.
Chłodnik litewski
2 godz. 15 min
Chłodnik pomidorowy
30 min
Chłodnik pomidorowy z arbuzem i papryką
30 min
Salmorejo - hiszpański chłodnik pomidorowy
30 min
Krem chrzanowy z jabłkiem
1 godz. 5 min
Gazpacho - hiszpański chłodnik
1 godz. 15 min
Topinambur po prowansalsku
50 min
Bliny z musem koperkowym i łososiem
1 godz. 10 min
Salmorejo - chłodnik z Andaluzji
1 godz. 5 min
Zupa caldo verde
45 min