
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g orzechów włoskich, łuskanych
- 3 ząbki czosnku
- 5 - 10 g koperku, świeżego
- 260 g ogórków gruntowych, pokrojonych na kawałki
- 380 g jogurtu naturalnego, gęstego
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 50 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 903.7 kJ / 216 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 8.7 g
- Tłuszcz
- 18.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 628 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chłodnik ogórkowy z jogurtem naturalnym i awokado
40min
Salmorejo - chłodnik z Andaluzji
1 Std. 5 Min
Chłodnik litewski
2 godz. 15 min
Chłodnik z melona z szynką parmeńską
1h 20 min
Chłodnik pomidorowy
30min
Chłodnik z pora, selera i ziemniaków (Vichysoiss)
50 min
Salmorejo - hiszpański chłodnik pomidorowy
30min
Zupa krem z liści rzodkiewki z rzodkiewkami na parze
40min
Gazpacho - hiszpański chłodnik
1 godz. 15 min
Gazpacho z malinami
1 godz. 15 min
Zupa caldo verde
45min
Solanka z mięsem
2h