
Urządzenia i Akcesoria
Kulebiak z łososiem i cytrynowe risotto
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
Kulebiak z łososiem
-
ząbek czosnku1
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki30 g
-
masła10 g
-
śmietany, 36% tłuszczu50 g
-
serka kremowego z ziołami250 g
-
soli1 szczypta
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
koperku, świeżego tylko liście2 gałązki
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (opcjonalnie)10 - 20 g
-
filetów z łososia, świeżych bez skóry i ości, pokrojonych na 3 cm kawałki200 g
-
wędzonego łososia pokrojonego na kawałki150 g
-
ciasta francuskiego275 g
-
żółtko lekko roztrzepane, do posmarowania kulebiaka1
Cytrynowe risotto
-
sera parmezan pokrojonego na kawałki50 g
-
cebuli pokrojonej na kawałki50 g
-
masła pokrojonego na kawałki40 g
-
oliwy z oliwek10 g
-
ryżu do risotto (np. arborio)320 g
-
białego wina, wytrawnego40 g
-
wody720 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego40 - 50 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
soli½ łyżeczki
-
skórki otartej z cytryny ekologicznej1 łyżka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
763 kcal /
3206 kJ
Białko
25 g
Tłuszcz
45 g
Węglowodany
62 g
Błonnik
2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ŁOSOŚ
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pieczeń nadziewana serem ze szpinakiem
1 godz. 15 min
Tort porowy
1 godz. 30 min
Świąteczny łosoś w cieście francuskim z sosem berneńskim
1 godz. 25 min
Łosoś z kapustą w cieście francuskim
1 godz.
Łosoś zapiekany z ziemniakami i jarmużem
1 godz. 10 min
Omułki w śmietanowym sosie z białego wina
45 min
Risotto z halibutem
55 min
Łosoś teriyaki z soczewicą, szpinakiem i awokado
45 min
Łosoś w migdałowej panierce z tagliatelle ze szparagami
1 godz. 5 min
Tuńczyk w sosie pomidorowym z kaparami i oliwkami
25 min
Risotto z łososiem i bulwą kopru włoskiego
35 min
Łosoś w pomarańczach z brokułowym kuskusem
45 min