
Urządzenia i Akcesoria
Letnie rollsy z sosem z orzeszków ziemnych
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 sztuki
Składniki
-
czerwonej kapusty pokrojonej w 2 mm paski50 g
-
ryżu do sushi250 g
-
wody plus dodatkowa ilość do namoczenia papieru ryżowego1040 - 1050 g
-
octu ryżowego2 łyżki
-
cukru1 łyżeczka
-
soli½ łyżeczki
-
krewetek, surowych, dużych, obranych (ok. 16 szt.)300 g
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry40 g
-
ząbki czosnku3
-
masła orzechowego120 g
-
sosu sojowego70 g
-
sosu sriracha15 g
-
soku z limonki, świeżo wyciśniętego30 g
-
płaty papieru ryżowego okrągłe4
-
kolendry, świeżej tylko liście8 gałązek
-
marchewka pocięta w długie, cienkie wstążki1
-
awokado ilość do nadziania rollsów, pokrojone w 2 mm plastry (ok. 0,5 szt.)
-
imbiru marynowanego odsączonego z zalewy4 łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
187 kcal /
780 kJ
Białko
7.3 g
Tłuszcz
10.1 g
Węglowodany
15.4 g
Błonnik
0 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SUSHI
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Letnie rollsy z sosem z kolendry
1 Std.
Ryż do sushi
1 Std.
Ostra zupa z owocami morza (Tom Yum)
30 Min
Warzywa w tempurze
1 Std.
Ciasto wonton
50 Min
Majonez japoński (kewpie)
15 Min
Łosoś teriyaki z soczewicą, szpinakiem i awokado
45 Min
Satay z sosem orzechowym
1 Std. 55 Min
Onigirazu (japońskie kanapki ryżowe) z szarpanym łososiem teriyaki
1 Std. 10 Min
Sushi z krewetkami w tempurze
2 Std. 40 Min
Tofu po koreańsku
1 Std. 20 Min
Pad thai
45 Min