Letnie rollsy z sosem z orzeszków ziemnych

Letnie rollsy z sosem z orzeszków ziemnych

4.2 61 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 sztuki

Składniki

  • czerwonej kapusty pokrojonej w 2 mm paski
    50 g
  • ryżu do sushi
    250 g
  • wody plus dodatkowa ilość do namoczenia papieru ryżowego
    1040 - 1050 g
  • octu ryżowego
    2 łyżki
  • cukru
    1 łyżeczka
  • soli
    ½ łyżeczki
  • krewetek, surowych, dużych, obranych (ok. 16 szt.)
    300 g
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
    40 g
  • ząbki czosnku
    3
  • masła orzechowego
    120 g
  • sosu sojowego
    70 g
  • sosu sriracha
    15 g
  • soku z limonki, świeżo wyciśniętego
    30 g
  • płaty papieru ryżowego okrągłe
    4
  • kolendry, świeżej tylko liście
    8 gałązek
  • marchewka pocięta w długie, cienkie wstążki
    1
  • awokado ilość do nadziania rollsów, pokrojone w 2 mm plastry (ok. 0,5 szt.)
  • imbiru marynowanego odsączonego z zalewy
    4 łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 187 kcal / 780 kJ
Białko 7.3 g
Tłuszcz 10.1 g
Węglowodany 15.4 g
Błonnik 0 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...