
Wersje kompatybilne
Kotlety (kofty) z jagnięciny i fety w greckim stylu
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 ząbki czosnku
- 5 g liści mięty, świeżych
- 300 g jagnięciny gulaszowej, bez kości, bez białych błonek, pokrojonej na 3 cm kawałki, lekko zmrożonej (patrz wskazówka)
- 80 g sera feta, pokrojonego w 1 cm kostkę
- 2 łyżeczki oregano, suszone
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ¼ łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1391 kJ / 331 kcal
- Białko
- 40.4 g
- Węglowodany
- 0.8 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gulasz wołowy w ciemnym piwie
1 godz. 40 min
Szarpana wieprzowina z tortillami Tex-Mex
1 godz. 20 min
Pomidorowy gulasz wołowy z pureé ziemniaczanym z marchewką
50 min
Wołowina na ostro z fetą cytrynową
30 min
Kofty z wołowiny i fety
2 godz. 30 min
Kotlety imbirowe z kurczaka
30 min
Kotlety (croquetas) z indyka nadziewane mozzarellą
40 min
Kotlety jagnięce, purée ziemniaczane ze szpinakiem i sos miętowy
1 godz.
Kofty z jagnięciny i chutney z mango
3 godz. 10 min
Kotlety z jagnięciny z chimichurri i sałatką
2 godz.
Wieprzowina w sosie z czarnej fasoli
30 min
Stek z tuńczyka na parze z pikantnym dipem z pomidorów i soczewicy
40 min