Kotlety (kofty) z jagnięciny i fety w greckim stylu

Kotlety (kofty) z jagnięciny i fety w greckim stylu

4.3 21 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje

Składniki

  • 2 ząbki czosnku
  • 5 g liści mięty, świeżych
  • 300 g jagnięciny gulaszowej, bez kości bez białych błonek, pokrojonej na 3 cm kawałki, lekko zmrożonej (patrz wskazówka)
  • 80 g sera feta pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 2 łyżeczki oregano, suszone
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ łyżeczki soli

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 331 kcal / 1391 kJ
Białko 40.4 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 0.8 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...