Urządzenia i Akcesoria
Kotlety (kofty) z jagnięciny i fety w greckim stylu
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje
Składniki
-
2 ząbki czosnku
-
5 g liści mięty, świeżych
-
300 g jagnięciny gulaszowej, bez kości bez białych błonek, pokrojonej na 3 cm kawałki, lekko zmrożonej (patrz wskazówka)
-
80 g sera feta pokrojonego w 1 cm kostkę
-
2 łyżeczki oregano, suszone
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
40.4 g
Kalorie
1391 kJ /
331 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
0.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PULPETY I KOTLETY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wieprzowina w sosie z czarnej fasoli
30min
Wołowina na ostro z fetą cytrynową
30min
Kwaśne curry rybne (Fish ambul thiyal)
1h
Kofty z wołowiny i fety
2h 30min
Gulasz wołowy w ciemnym piwie
1h 40min
Tagine z jagnięciną
50min
Curry z wołowiną
45min
Gulasz jagnięcy z ziemniakami i szafranem
2h
Biryani z jagnięciną
1h 20min
Greckie klopsiki z jagnięciny (Keftethes)
25min
Kofty z jagnięciny i chutney z mango
3h 10min
Wołowina teriyaki z ryżem
1h 50min