Urządzenia i Akcesoria
Pierożki na parze z wieprzowiną i krewetkami
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
36 sztuk
Składniki
-
450 g trukwy, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki (patrz wskazówka)450 g cukinii obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 1 cm kawałki
-
3 łyżeczki soli
-
600 g wody
-
150 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
200 g mięsa wieprzowego, mielonego podzielonego na kawałki
-
15 g cebuli dymki pokrojonej na 2 cm kawałki
-
1 łyżeczka cukru
-
1 łyżka wina ryżowego
-
100 g krewetek, mrożonych, obranych, uprzednio rozmrożonych100 g krewetek, surowych, obranych, oczyszczonych
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
2 g
Kalorie
110 kJ /
26 kcal
Tłuszcz
0 g
Błonnik
0.9 g
Węglowodany
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA CHIŃSKA
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ravioli z krewetkami
1h 40min
Pierożki na parze z wieprzowiną
1h
Smażone bułeczki z wołowiną
1h 30min
Japońska zupa ramen
1h 50min
Smażony makaron z krewetkami (Yakisoba)
35min
Pierożki bánh bao z wieprzowiną i jajkiem przepiórczym
2h 55min
Chinkali z mięsem i kolendrą
1h 40min
Jiaozi z wołowiną i porem
1h 30min
Tajskie paczuszki z łososia na parze
1h 20min
Ciasto wonton
50min
Chińskie bułeczki na parze z wieprzowiną (Baozi)
2h 10min
Kołduny litewskie
1h 50min