
Urządzenia i Akcesoria
Pierożki na parze z wieprzowiną i krewetkami
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
36 sztuk
Składniki
-
cukinii obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 1 cm kawałki450 g
-
soli3 łyżeczki
-
wody600 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu150 g
-
mięsa wieprzowego, mielonego podzielonego na kawałki200 g
-
cebuli dymki pokrojonej na 2 cm kawałki15 g
-
cukru1 łyżeczka
-
wina ryżowego1 łyżka
-
krewetek, surowych, obranych, oczyszczonych100 g
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
26 kcal /
110 kJ
Białko
2 g
Tłuszcz
0 g
Węglowodany
4 g
Błonnik
0.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA CHIŃSKA
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Wołowina teriyaki z ryżem
1 godz. 50 min
Kołduny litewskie
1 godz. 50 min
Pierożki na parze z wieprzowiną
1 godz.
Smażone bułeczki z wołowiną
1 godz. 30 min
Pierożki bánh bao z wieprzowiną i jajkiem przepiórczym
2 godz. 55 min
Chinkali z mięsem i kolendrą
1 godz. 40 min
Jiaozi z wołowiną i porem
1 godz. 30 min
Ramen z klopsikami z indyka
2 godz. 25 min
Ciasto wonton
50 min
Pielmieni
1 godz. 10 min
Pierożki shaomai
2 godz.
Chińskie bułeczki na parze z wieprzowiną (Baozi)
2 godz. 10 min