
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g cukinii, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 1 cm kawałki
- 3 łyżeczki soli
- 600 g wody
- 150 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 200 g mięsa wieprzowego, mielonego, podzielonego na kawałki
- 15 g cebuli dymki, pokrojonej na 2 cm kawałki
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżka wina ryżowego
- 100 g krewetek, surowych, obranych, oczyszczonych
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 110 kJ / 26 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Majonez japoński (kewpie)
15 min
Onigirazu (japońskie kanapki ryżowe) z szarpanym łososiem teriyaki
1h 10min
Pierożki bánh bao z wieprzowiną i jajkiem przepiórczym
2h 55min
Jiaozi z wołowiną i porem
1 Std. 30 Min
Ravioli z krewetkami
1 godz. 40 min
Chińskie bułeczki na parze z wieprzowiną (Baozi)
2 godz. 10 min
Pierożki wonton z serem kozim i sosem Pistou
40 Min
Letnie rollsy z sosem z orzeszków ziemnych
1 Std.
Smażone bułeczki z wołowiną
1 Std. 30 Min
Wolno gotowane kalmary z chorizo w sosie pomidorowym (z osłoną noża miksującego)
5 godz. 30 min
Kotlety jagnięce, purée ziemniaczane ze szpinakiem i sos miętowy
1 Std.
Pierożki na parze z wieprzowiną
1 Std.