
Urządzenia i Akcesoria
Burgery fasolowe z sosem pistou i surówką kolesław
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
Sos pistou
-
liści bazylii, świeżych80 g
-
ząbki czosnku3
-
soli½ łyżeczki
-
oliwy z oliwek dobrej jakości (patrz wskazówka)80 g
Kolesław
-
cytryna ekologiczna1
-
ząbek czosnku1
-
octu jabłkowego20 g
-
oliwy z oliwek40 g
-
miodu20 - 40 g
-
soli2 szczypty
-
pieprzu czarnego, mielonego1 - 2 szczypty
-
cebuli dymki tylko zielona część, posiekana50 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki70 g
-
białej kapusty pokrojonej na kawałki230 g
Burgery fasolowe
-
ząbek czosnku1
-
cebuli przekrojonej na pół110 g
-
płatków owsianych bezglutenowych50 g
-
czarnej fasoli, z puszki odsączonej z zalewy (ok. 1 puszka)240 g
-
chili, mielonego½ łyżeczki
-
kminu rzymskiego, mielonego1 łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
olej ilość do smażenia
-
bułki dostosowane do diety (patrz wskazówka)4
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
607 kcal /
2527 kJ
Białko
10.8 g
Tłuszcz
36.5 g
Węglowodany
52 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DLA ALERGIKÓW
10 Przepisów
Polska
Polska