Burgery fasolowe z sosem pistou i surówką kolesław

Burgery fasolowe z sosem pistou i surówką kolesław

4.4 134 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje

Składniki

Sos pistou
  • liści bazylii, świeżych
    80 g
  • ząbki czosnku
    3
  • soli
    ½ łyżeczki
  • oliwy z oliwek dobrej jakości (patrz wskazówka)
    80 g
Kolesław
  • cytryna ekologiczna
    1
  • ząbek czosnku
    1
  • octu jabłkowego
    20 g
  • oliwy z oliwek
    40 g
  • miodu
    20 - 40 g
  • soli
    2 szczypty
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 - 2 szczypty
  • cebuli dymki tylko zielona część, posiekana
    50 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    70 g
  • białej kapusty pokrojonej na kawałki
    230 g
Burgery fasolowe
  • ząbek czosnku
    1
  • cebuli przekrojonej na pół
    110 g
  • płatków owsianych bezglutenowych
    50 g
  • czarnej fasoli, z puszki odsączonej z zalewy (ok. 1 puszka)
    240 g
  • chili, mielonego
    ½ łyżeczki
  • kminu rzymskiego, mielonego
    1 łyżeczka
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • olej ilość do smażenia
  • bułki dostosowane do diety (patrz wskazówka)
    4

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 607 kcal / 2527 kJ
Białko 10.8 g
Tłuszcz 36.5 g
Węglowodany 52 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...