
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g batatów pokrojonych w 1 cm słupki
- ½ łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka syropu klonowego
- ½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
- 50 g czerwonej papryki pokrojonej w 3-5 mm słupki
- 180 g komosy ryżowej (quinoa)
- 900 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszona - 30 g octu ryżowego plus 2 łyżki do zaprawy
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżeczka soli
- 1 ząbek czosnku
- 2 awokado dojrzałe, pokrojone w plastry
- 1 łyżka sosu sojowego plus dodatkowa ilość do podania
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 8 płatów wodorostów nori
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 24.6 kcal / 103 kJ
- Białko
- 0.6 g
- Tłuszcz
- 1.4 g
- Węglowodany
- 2.2 g