Sushi z komosy ryżowej i batatów
TM5 TM6

Sushi z komosy ryżowej i batatów

4.6 (14 ocen)

Składniki

  • 200 g batatów, pokrojonych w 1 cm słupki
  • ½ łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka syropu klonowego
  • ½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
  • 50 g czerwonej papryki, pokrojonej w 3-5 mm słupki
  • 180 g komosy ryżowej (quinoa)
  • 900 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 30 g octu ryżowego, plus 2 łyżki do zaprawy
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 awokado, dojrzałe, pokrojone w plastry
  • 1 łyżka sosu sojowego, plus dodatkowa ilość do podania
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 8 płatów wodorostów nori

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
103 kJ / 24.6 kcal
Białko
0.6 g
Węglowodany
2.2 g
Tłuszcz
1.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy