Sushi z komosy ryżowej i batatów

Sushi z komosy ryżowej i batatów

4.3 18 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
72 sztuki

Składniki

  • 200 g batatów pokrojonych w 1 cm słupki
  • ½ łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka syropu klonowego
  • ½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
  • 50 g czerwonej papryki pokrojonej w 3-5 mm słupki
  • 180 g komosy ryżowej (quinoa)
  • 900 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 30 g octu ryżowego plus 2 łyżki do zaprawy
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 awokado dojrzałe, pokrojone w plastry
  • 1 łyżka sosu sojowego plus dodatkowa ilość do podania
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 8 płatów wodorostów nori

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Białko 0.6 g
Kalorie 103 kJ / 24.6 kcal
Tłuszcz 1.4 g
Węglowodany 2.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...