
Urządzenia i Akcesoria
Sushi z komosy ryżowej i batatów
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
72 sztuki
Składniki
-
batatów pokrojonych w 1 cm słupki200 g
-
oliwy z oliwek½ łyżki
-
syropu klonowego1 łyżka
-
papryki wędzonej, mielonej½ łyżeczki
-
czerwonej papryki pokrojonej w 3-5 mm słupki50 g
-
komosy ryżowej (quinoa)180 g
-
wody900 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
octu ryżowego plus 2 łyżki do zaprawy30 g
-
cukru1 łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
-
ząbek czosnku1
-
awokado dojrzałe, pokrojone w plastry2
-
sosu sojowego plus dodatkowa ilość do podania1 łyżka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
wodorostów nori8 płatów
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
24.6 kcal /
103 kJ
Białko
0.6 g
Tłuszcz
1.4 g
Węglowodany
2.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SUSHI
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Orientalna zupa z makaronem i sajgonki na parze
1h
Różowe sushi z warzywami i sosem awokado-wasabi
2h 45min
Wegański burger bezglutenowy z portobello
1h
Ryż do sushi
1h
Sushi z pieczarkami portobello
1h 30min
Gulasz z fasoli czarne oczko i kalmarów
5h 15min
Burgery ze skórkami banana à la pulled pork
30min
Surowe warzywne sushi (dieta raw)
8h 30min
Sushi z pikantnym tuńczykiem
1h 25min
Sushi z wędzonym łososiem
1h 20min
Sushi z krewetkami w tempurze
2h 40min
Sushi z surimi i serkiem kremowym
1h 20min