Sos barbecue z whisky

Sos barbecue z whisky

4.8 162 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
1 Cały przepis

Składniki

  • 100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 3 ząbki czosnku
  • 10 g papryczek chili, świeżych z gniazdami nasiennymi, pokrojonych na kawałki
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 20 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 1 czubata łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
  • 30 g sosu Worcestershire
  • 20 g sosu sojowego ciemnego
  • 20 g octu balsamicznego
  • 40 g whisky

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Cały przepis

Sód 1432.1 mg
Białko 7.6 g
Kalorie 2269.1 kJ / 542.3 kcal
Tłuszcz 21.5 g
Błonnik 8.1 g
Tłuszcz nasycony 2.9 g
Węglowodany 60.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...