Sos barbecue z whisky
TM5 TM6

Sos barbecue z whisky

4.8 (146 ocen)

Składniki

  • 100 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 3 ząbki czosnku
  • 10 g papryczek chili, świeżych, z gniazdami nasiennymi, pokrojonych na kawałki
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 400 g krojonych pomidorów z puszki
  • 20 g cukru brązowego
  • 1 czubata łyżeczka papryki słodkiej, wędzonej
  • 30 g sosu Worcestershire
  • 20 g sosu sojowego, ciemnego
  • 20 g octu balsamicznego
  • 40 g whisky

Wartości odżywcze
na 1 cały przepis
Kalorie
1951 kJ / 466 kcal
Białko
6.1 g
Węglowodany
46.9 g
Tłuszcz
21.2 g
Błonnik
7.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy