Urządzenia i Akcesoria
Pizza bezglutenowa z szynką parmeńską i rukolą
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 kawałków
Składniki
-
125 g ryżu białego, długoziarnistego
-
125 g kaszy jaglanej
-
250 g skrobi ziemniaczanej
-
230 g wody ciepłej
-
30 g drożdży świeżych pokruszonych
-
½ łyżeczki soli
-
30 g oliwy z oliwek
-
250 g sera żółtego pokrojonego na kawałki
-
6 łyżek pasty ajvar, (patrz wskazówka)6 łyżek przecieru pomidorowego (patrz wskazówka)
-
2 łyżki ziół prowansalskich, suszonych
-
12 plastrów szynki długodojrzewającej12 plastrów szynki parmeńskiej
-
pomidorek koktajlowy do dekoracji
-
rukola do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
456.1 mg
Białko
9.7 g
Kalorie
861.4 kJ /
205.8 kcal
Tłuszcz
6.9 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
2.9 g
Węglowodany
27.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bezglutenowy spód do tarty
35 min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba II
10 min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba I
10 min
Bezglutenowy chleb ryżowo-gryczany
2 godz. 45 min
Bezglutenowy chleb ziemniaczany z czarnym sezamem
3 godz. 10 min
Bezglutenowy chleb ryżowy z kaszą gryczaną
1 godz. 30 min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu
2 godz. 45 min
Ekspresowy chleb bezglutenowy
2 godz. 25 min
Bezglutenowy chleb tostowy
15 godz.
Bezglutenowe owsiane placki na domowym napoju z orzeszków ziemnych
8 godz. 55 min
Bezglutenowe bułki
1 godz. 15 min
Bezglutenowa pizza z oliwkami i kiełbaskami
2 godz. 50 min