Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g ryżu białego, długoziarnistego
- 125 g kaszy jaglanej
- 250 g skrobi ziemniaczanej
- 230 g wody, ciepłej
- 30 g drożdży świeżych, pokruszonych
- ½ łyżeczki soli
- 30 g oliwy z oliwek
- 250 g sera żółtego, pokrojonego na kawałki
-
6
łyżeczek przecieru pomidorowego
lub 6 łyżeczek pasty ajvar - 2 łyżki ziół prowansalskich, suszonych
-
12
plastrów szynki parmeńskiej
lub 12 plastrów szynki długodojrzewającej - pomidorki koktajlowe, do dekoracji
- rukola, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 861.4 kJ / 205.8 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 27.1 g
- Tłuszcz
- 6.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 456.1 mg
Alternatywne przepisy
Bezglutenowy chleb ryżowy z kaszą gryczaną
1h 30min
Bezglutenowe brazylijskie bułeczki serowe
2h 30 min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu
2 Std. 45 Min
Bezglutenowe bułki
1h 15 min
Bezglutenowa pizza z oliwkami i kiełbaskami
2 Std. 50 Min
Ekspresowy chleb bezglutenowy
2 godz. 25 min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba I
10 min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba II
10 min
Focaccia (bez glutenu)
1h
Bezglutenowy chleb tostowy
15h
Bezglutenowy chleb ziemniaczany z czarnym sezamem
3 Std. 10 Min
Bezglutenowe placki z jabłkami w aromatycznym syropie
1h 25min