Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g wody
- 300 g mąki pszennej
- 30 g wody, bardzo zimnej
- skrobia kukurydziana, do oprószenia rąk i blatu
- Wartości odżywcze
- na 1 sztuka
- Kalorie
- 65 kJ / 16 kcal
- Białko
- 0.5 g
- Węglowodany
- 3.3 g
- Tłuszcz
- 0.1 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pierożki bánh bao z wieprzowiną i jajkiem przepiórczym
2 godz. 55 min
Pierożki shaomai
2 Std.
Jiaozi z wołowiną i porem
1 Std. 30 Min
Samosy z farszem ziemniaczanym i kolendrą
1 Std. 30 Min
Pierożki wonton z serem kozim i sosem Pistou
40 Min
Pierożki na parze z wieprzowiną i krewetkami
2 Std.
Peruwiańskie ceviche
1 Std. 15 Min
Pielmieni
1 Std. 10 Min
Ravioli z nadzieniem z serów i szynki
1 Std. 20 Min
Smażone bułeczki z wołowiną
1 Std. 30 Min
Sajgonki z sosem słodko-kwaśnym
1 Std. 50 Min
Smażone pierożki wonton
1 Std. 25 Min