Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 270 g wody
-
10
g suchych drożdży
lub 15 - 20 g drożdży świeżych, pokruszonych - 500 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka soli morskiej, gruboziarnistej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- oregano, suszone, do oprószenia
- oliwa z oliwek, do skropienia
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1376 kJ / 329 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia
2óra 50p
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi i anchois
1sa 45 dk
Podpłomyki z masłem ziołowym
40min
Focaccia z cebulą
2h 20min
Pełnoziarnista focaccia z rozmarynem
2 Std. 5 Min
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi
1 Std. 40 Min
Chrupiąca focaccia
2h 10min
Mini focaccie
2 Std. 5 Min
Grissini - paluchy chlebowe
3h
Ciabatta
4h 40min
Focaccia z cebulą, oliwkami i rozmarynem
2 godz. 35 min
Focaccia z pastą serową z oliwkami
2h 10min