
Urządzenia i Akcesoria
Kotlety z piersi indyka i pełnoziarnistej kaszy orkiszowej
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
wody1000 g
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
kaszy orkiszowej, pełnoziarnistej100 g
-
różyczek kalafiora podzielonych na 3-4 cm kawałki800 g
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbek czosnku1
-
czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki½ - 1
-
oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do smażenia15 g
-
pieczarek150 g
-
mięsa z indyka, mielonego najlepiej z piersi, podzielonego na kawałki500 g
-
jajko1
-
koperku, świeżego posiekanego5 - 10 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
tymianku, suszonego½ łyżeczki
-
liści sałaty8
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
393 kcal /
1645.4 kJ
Białko
34.8 g
Tłuszcz
17.2 g
Węglowodany
30.3 g
Błonnik
8.9 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Sód
1104.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Łosoś na parze z pesto i pęczakiem, zupa krem ze szpinaku i brokułów
1 godz. 20 min
Roladki z indyka z cebulą i papryką z batatami i brokułem, zupa pieczarkowa
1 godz. 15 min
Tortilla razowa z kurczakiem i warzywami
1 godz. 30 min
Naleśniki pełnoziarniste z farszem meksykańskim
1 godz. 15 min
Pizza na mąkach pełnoziarnistych
1 godz. 30 min
Zdrowe greckie burgery z indyka
40 min
Warzywa faszerowane kurczakiem i ryżem z pietruszkową kruszonką
1 godz. 50 min
Pulpety z indyka z warzywnym tagliatelle i sosem tzatziki
1 godz.
Gryczane naleśniki z pesto, kurczakiem i warzywami gotowanymi na parze
1 godz. 10 min
Kotlety (croquetas) z indyka i szpinaku
40 min
Pulpety indycze nadziewane mozzarellą
40 min
Pulpety z indyka i kaszy kuskus
55 min