Zielona shakshuka na Varomie

Zielona shakshuka na Varomie

4.3 877 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • 15 - 20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 100 g zielonego groszku, mrożonego
  • 40 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 200 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 100 g cukinii pokrojonej w 0,5 cm kostkę
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • ½ - 1 łyżeczka gałki muszkatołowej, mielonej
  • ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 60 g sera typu feta pokrojonego na kawałki
  • 4 jajka
  • 500 g wody

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 493.8 mg
Białko 12.3 g
Kalorie 770.3 kJ / 184 kcal
Tłuszcz 12.5 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 3.8 g
Węglowodany 8.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...