Urządzenia i Akcesoria
Pilaw cielęcy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 porcje
Składniki
-
½ pęczka natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
60 g sera żółtego np. emmentaler lub gouda, pokrojonego na kawałki
-
70 g czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
20 g masła klarowanego20 g masła
-
1 łyżka koncentratu pomidorowego
-
1 ½ łyżki papryki słodkiej, mielonej
-
¼ - ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
600 g cielęciny bez ścięgien i białych błonek, pokrojonej na 3 cm kawałki
-
½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka soli
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego
-
1 kawałek skórki z cytryny (2-3 cm), ekologicznej, bez białych błonek
-
250 g wody
-
150 g ryżu długoziarnistego
-
2 łyżki kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
41 g
Kalorie
2204 kJ /
527 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
54 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wolno gotowany gulasz cielęcy
2 godz. 10 min
Kotlety z jagnięciny z chimichurri i sałatką
2 godz.
Ragout z jagnięciny
1 godz. 10 min
Gulasz jagnięcy z ziemniakami i szafranem
2 godz.
Sauté z cielęciny
1 godz. 25 min
Gulasz cielęcy z czerwoną papryką i ziemniakami
1 godz. 45 min
Klopsiki jagnięce z kuskusem i miętowym jogurtem
40 min
Gulasz jagnięcy (spezzatino)
1 godz. 45 min
Eskalopki cielęce w sosie śmietanowym z pieczarkami
45 min
Wołowina w czerwonym winie
2 godz. 10 min
Cielęcina w sosie z kolorowym pieprzem
30 min
Krupnik na cielęcinie z kaszą jaglaną
1 godz. 15 min