
Urządzenia i Akcesoria
Kurczak w glazurze z syropu klonowego
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
400 - 500 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry (2-4 szt.) (patrz wskazówka)
-
¼ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
-
¼ łyżeczki oregano, suszonego
-
¼ łyżeczki czosnku, granulowanego
-
2 szczypty soli
-
2 szczypty pieprzu, świeżo mielonego
-
100 g wody
-
80 g syropu klonowego
-
¼ łyżeczki suszonych płatków chili (opcjonalnie)
-
100 g liści szpinaku baby, świeżych
-
50 g zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
192 kcal /
805.5 kJ
Białko
29.5 g
Tłuszcz
2.2 g
Węglowodany
13 g
Błonnik
1.6 g