
Urządzenia i Akcesoria
Kurczak w glazurze z syropu klonowego
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
filetów z piersi kurczaka, bez skóry (2-4 szt.) (patrz wskazówka)400 - 500 g
-
papryki wędzonej, mielonej¼ łyżeczki
-
pieprzu cayenne, mielonego¼ łyżeczki
-
oregano, suszonego¼ łyżeczki
-
czosnku, granulowanego¼ łyżeczki
-
soli2 szczypty
-
pieprzu, świeżo mielonego2 szczypty
-
wody100 g
-
syropu klonowego80 g
-
suszonych płatków chili (opcjonalnie)¼ łyżeczki
-
liści szpinaku baby, świeżych100 g
-
zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego50 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
192 kcal /
805.5 kJ
Białko
29.5 g
Tłuszcz
2.2 g
Węglowodany
13 g
Błonnik
1.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Roladki z indyka z gruszką, ziemniakami i duszonym szpinakiem
1 godz.
Polędwiczki wieprzowe w sosie miodowym i purée ziemniaczane
45 min
Kurczak w sosie miodowym
25 min
Shoarma z kurczaka
1 godz. 45 min
Ziołowy kurczak Aleksandry Miotk
1 godz. 10 min
Kurczak miodowo-limonkowy i chutney z mango
1 godz. 15 min
Kurczak z warzywami w papilotach z sosem estragonowym
55 min
Kurczak w cieście cytrynowym
20 min
Kurczak w papilotach z ananasem i curry
1 godz.
Kurczak cajun i purée z batatów
25 min
Cytrynowy kurczak z kaszą kuskus i cukiniowo-jogurtowym dipem
35 min
Kurczak z sosem pieczarkowym i ziemniakami
1 godz.