
Urządzenia i Akcesoria
Fasolka szparagowa z curry
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry20 g
-
ząbki czosnku2
-
soli¼ łyżeczki
-
cukru trzcinowego10 g
-
oleju20 g
-
białej gorczycy½ - 1 łyżeczka
-
kolendry, mielonej½ łyżeczki
-
goździki3
-
cebuli pokrojonej w 2 mm piórka200 g
-
żółtej fasolki szparagowej, świeżej bez łyka, pokrojonej na ok. 3 cm kawałki500 g
-
marchewki pokrojonej w słupki (3 x 0,5 cm)160 g
-
koncentratu pomidorowego10 g
-
curry, mielonego1 łyżeczka
-
chili, mielonego1 szczypta
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
wody300 g
-
jogurtu naturalnego60 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
88.8 kcal /
372 kJ
Białko
3.2 g
Tłuszcz
3.8 g
Węglowodany
14.7 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Sód
242 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PYSZNE HISTORIE
66 Przepisów
Polska
Polska