Frittata niskowęglowodanowa

Frittata niskowęglowodanowa

4.5 576 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji

Składniki

  • 80 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
  • 6 jajek
  • 40 g jogurtu typu greckiego
    30 g crème fraîche, min. 30% tłuszczu
  • 2 zielone cebulki ze szczypiorkiem pokrojone na kawałki (ok. 30 g)
  • ½ łyżeczki natki pietruszki, suszonej
  • ½ łyżeczki soli morskiej
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 80 g liści szpinaku, świeżych
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 6 plastrów boczku parzonego, wędzonego pokrojonych na 1 cm kawałki

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 15.8 g
Kalorie 930 kJ / 224 kcal
Tłuszcz 17.4 g
Węglowodany 0.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...