Urządzenia i Akcesoria
Lasagne niskowęglowodanowa
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
-
800 - 1000 g cukinii
-
2 łyżeczki soli
-
60 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
60 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
-
250 g serka śmietankowego
-
100 g jogurtu naturalnego
-
½ łyżeczki czosnku, mielonego
-
50 g napoju migdałowego
-
1 ząbek czosnku
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
200 g pieczarek
-
40 g oliwy z oliwek
-
500 g mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
-
300 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
2 łyżeczki oregano, suszonego
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Lasagne
-
100 g sera mozzarella tartego (patrz wskazówka)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
30.8 g
Kalorie
2568.4 kJ /
613.9 kcal
Tłuszcz
48.1 g
Węglowodany
15.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DIETA LOW CARB
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Naleśniki pełnoziarniste z farszem meksykańskim
1 godz. 15 min
Frittata z fasolką, papryką i chorizo
45 min
Pizza na spodzie z ciecierzycy (bez glutenu)
30 min
Mizza (pizza na mięsnym spodzie)
1 godz. 55 min
Klopsiki z serem feta
30 min
Pizza na spodzie z tuńczyka (low carb)
1 godz.
Pizza na spodzie z kalafiora
2 godz. 45 min
Placki porowe z mięsnym farszem
1 godz.
Pizza kalafiorowa z kiełbasą pepperoni
1 godz. 20 min
Zapiekanka z mielonym mięsem, bakłażanem i cukinią
1 godz. 25 min
Migdałowe brownie z buraka
1 godz. 55 min
Frittata niskowęglowodanowa
40 min