Lasagne niskowęglowodanowa

Lasagne niskowęglowodanowa

4.5 455 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji

Składniki

  • 800 - 1000 g cukinii
  • 2 łyżeczki soli
  • 60 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 60 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
  • 250 g serka śmietankowego
  • 100 g jogurtu naturalnego
  • ½ łyżeczki czosnku, mielonego
  • 50 g napoju migdałowego
  • 1 ząbek czosnku
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 200 g pieczarek
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 500 g mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
  • 300 g przecieru pomidorowego, typu passata
  • 2 łyżeczki oregano, suszonego
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Lasagne
  • 100 g sera mozzarella tartego (patrz wskazówka)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 30.8 g
Kalorie 2568.4 kJ / 613.9 kcal
Tłuszcz 48.1 g
Węglowodany 15.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...