Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 100 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 50 g oliwy z oliwek
-
400
g krojonych pomidorów, z puszki
lub 400 g pomidorów, dojrzałych, pokrojonych na kawałki - 50 g wody
- 2 szczypty soli
-
4
filety z halibuta (ok. 125 g każdy), świeże
lub 4 filety z sandacza (ok. 125 g każdy), świeże
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1096 kJ / 262 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka z indykiem i fasolką szparagową
35min
Halibut na parze z warzywami, żółtą soczewicą i zielonym sosem
1hod.
Pstrągi w papilotach z miętą i cukinią
40min
Filety z pstrąga gotowane na parze i purée z brokułów
40min
Filet z białej ryby, ziołowy ryż i warzywa na parze
50 Min
Ryba gotowana na parze, warzywa i pilaw
45min
Ryba na parze z sosem pomidorowym
1hod.
Dorsz na parze z ryżem i szpinakiem w sosie cytrynowym
30 min
Ryba z ziemniakami z sosem pomidorowym
50 Min
Ryba z warzywami na parze
1 godz. 15 min
Ryba na parze z zielonym purée
50 Min
Ryba z warzywami i purée z kalafiora
40min