Marchewkowe klopsiki z ratatouille

Marchewkowe klopsiki z ratatouille

4.3 425 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

Marchewkowe klopsiki
  • ½ pęczka natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    ½ pęczka kolendry, świeżej
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, przekrojona na pół
    1 łyżeczka chili, mielonego
  • 120 g cebuli przekrojonej na pół
  • 200 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 500 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu, mielonego
Ratatouille
  • 120 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 10 g masła klarowanego
  • 150 g pomidora pokrojonego na kawałki
  • 200 g czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
  • 250 g bakłażana pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 250 g cukinii pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 1 łyżeczka tymianku, suszonego
    1 łyżeczka oregano, suszonego
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu, mielonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1019.8 mg
Białko 27.5 g
Kalorie 1763.9 kJ / 421.6 kcal
Tłuszcz 26.2 g
Błonnik 7.2 g
Tłuszcz nasycony 9.5 g
Węglowodany 23.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...