
Urządzenia i Akcesoria
Placki porowe z mięsnym farszem
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
Ciasto porowe
-
15 g siemienia lnianego
-
100 g wody gorącej
-
½ papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
400 g pora pokrojonego na 1 cm kawałki
-
20 g oleju rzepakowego
-
180 g mleka
-
200 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
1 łyżeczka soli
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
Farsz
-
2 ząbki czosnku
-
½ papryczki chili, świeżej (opcjonalnie) bez gniazd nasiennych
-
70 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
20 g oleju rzepakowego
-
500 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
-
150 g koncentratu pomidorowego
-
2 łyżeczki przyprawy kebab-gyros
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Placki porowe z mięsnym farszem
-
olej rzepakowy do smażenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 4 porcje
Kalorie
2736.6 kcal /
11457.6 kJ
Białko
147.1 g
Tłuszcz
148.3 g
Węglowodany
231.9 g
Błonnik
30.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PLACKI I NALEŚNIKI
10 Przepisów
Polska
Polska