Placki porowe z mięsnym farszem

Placki porowe z mięsnym farszem

4.7 827 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

Ciasto porowe
  • 15 g siemienia lnianego
  • 100 g wody gorącej
  • ½ papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych
  • 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 400 g pora pokrojonego na 1 cm kawałki
  • 20 g oleju rzepakowego
  • 180 g mleka
  • 200 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
Farsz
  • 2 ząbki czosnku
  • ½ papryczki chili, świeżej (opcjonalnie) bez gniazd nasiennych
  • 70 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 20 g oleju rzepakowego
  • 500 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
  • 150 g koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżeczki przyprawy kebab-gyros
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Placki porowe z mięsnym farszem
  • olej rzepakowy do smażenia

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 4 porcje

Kalorie 2736.6 kcal / 11457.6 kJ
Białko 147.1 g
Tłuszcz 148.3 g
Węglowodany 231.9 g
Błonnik 30.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...