
Urządzenia i Akcesoria
Pieczone kotleciki z brokułu i ryżu w otrębowej panierce
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
2 porcje
Składniki
-
wody1000 g
-
ryżu basmati100 g
-
różyczek brokułu (z 1 brokułu), wielkości 3-4 cm300 - 350 g
-
cebuli przekrojonej na pół80 g
-
ząbki czosnku2
-
natki pietruszki, świeżej tylko liście5 g
-
oliwy z oliwek10 g
-
sera mozzarella (1 kulka), odsączonego z solanki na papierowych ręcznikach, pokrojonego na kawałki125 g
-
jajko1
-
soli1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
czosnku, granulowanego½ łyżeczki
-
majonezu30 g
-
jogurtu greckiego200 g
-
otrębów pszennych20 - 30 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
738.5 kcal /
3092 kJ
Białko
34 g
Tłuszcz
41 g
Węglowodany
71 g
Błonnik
13.5 g
Tłuszcz nasycony
15 g
Sód
2010 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Bezmięsne klopsiki z jarmużu
35 min
Cukinia nadziewana kaszą jaglaną
1 godz. 20 min
Kotlety z batatów ze słonecznikiem i siemieniem lnianym
25 min
Placki szpinakowe z dipem serowo-paprykowym
40 min
Placki z selera i marchewki z dipem bazyliowym
55 min
Naleśniki z kaszy pęczak ze szpinakiem
55 min
Wegeburgery z kaszy jaglanej i buraka
1 godz. 15 min
Kotleciki pietruszkowe
25 min
Kotlety z kaszy gryczanej i czarnej fasoli
1 godz. 10 min
Kotlety brokułowe z salsą rzodkiewkową (wegańskie)
1 godz. 10 min
Kotlety z komosy ryżowej
1 godz. 25 min
Kotleciki z marchewki
1 godz. 20 min