Urządzenia i Akcesoria
Pieczone kotleciki z brokułu i ryżu w otrębowej panierce
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
2 porcje
Składniki
-
1000 g wody
-
100 g ryżu basmati
-
300 - 350 g różyczek brokułu (z 1 brokułu), wielkości 3-4 cm
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
5 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
10 g oliwy z oliwek
-
125 g sera mozzarella (1 kulka), odsączonego z solanki na papierowych ręcznikach, pokrojonego na kawałki
-
1 jajko
-
1 ½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki czosnku, granulowanego
-
30 g majonezu
-
200 g jogurtu greckiego
-
20 - 30 g otrębów pszennych
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
2010 mg
Białko
34 g
Kalorie
3092 kJ /
738.5 kcal
Tłuszcz
41 g
Błonnik
13.5 g
Tłuszcz nasycony
15 g
Węglowodany
71 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pulpeciki z ciecierzycy z letnią sałatką pomidorową
1 Std.
Burgery z komosy ryżowej i czarnej fasoli
1 Std.
Pasztet gryczany pełen roślinnego białka
3 Std.
Naleśniki z kaszy pęczak ze szpinakiem
55 Min
Kotlety brokułowe z salsą rzodkiewkową (wegańskie)
1 Std. 10 Min
Wegeburgery z kaszy jaglanej i buraka
1 Std. 15 Min
Cukinia nadziewana kaszą jaglaną
1 Std. 20 Min
Kotleciki z marchewki
1 Std. 20 Min
Kotlety z kaszy gryczanej i czarnej fasoli
1 Std. 10 Min
Papryki faszerowane komosą ryżową i soczewicą
1 Std. 20 Min
Kotlety z batatów ze słonecznikiem i siemieniem lnianym
25 Min
Kotleciki pietruszkowe
25 Min